Зимна ваканция в планината

Как по-добре можете да прекарате семейната зимна ваканция, ако не на ски в Боровец?
Сгушен в Рила планина, в курортен комплекс Боровец ще откриете всичко необходимо за чудесна почивка: и спокойствие, и забавление, и нови приятели, а ако решите да проучвате региона - гарантирано ще се върнете и следващата година!

Боровец е най-старият планински курорт не само в България, но и на Балканите. Всичко започва с желанието на цар Фердинанд I и семейството му да открият онова прекрасно кътче в планината, където да почиват. Постепенно местността, където в момента се намира Боровец, набира все по-голяма популярност след аристократичните семейства, които подобно на царската фамилия, искат да избягат от шума на София.
Годините минават, а тогавашна Чамкория продължава да се разраства и развива. Появяват се малки и големи хотели и ресторанти, които позволяват и на обикновените хора да изживеят магията на планината през зимата. 

А паралелно с тях се строи и разширява ски инфраструктурата на Боровец, появяват се безброй възможности за забавление и спорт. Естествено, това привлича още повече хора и интерес.
В средата на 70-те години на ХХ век Боровец вече е утвърдена ски дестинация за целия Балкански полуостров. Славата и световното признание на курорта не е избледняла. Доказателство за това са домакинствата ни на 2 световни и 12 европейски купи, както и безбройните състезания на ФИС за ски алпийски дисциплини.

Не чакайте, а резервирайте още сега своето топло място, в което да отседнете и да прекарате прекрасна ски почивка в Боровец.
На Ваше разположение са 24 ски писти с обща дължина от почти 60 км. 

Ако сте начинаещ - не се притеснявайте, ще откриете добри ски училища и инструктури, които да Ви помогнат. В рамките на курорта има и детски училища, а ски пистите са разпределени в категории за начинаещи, напреднали и експерти. Боровец разполага и със ски писти за екстремно спускане, както и за любителите на свободните карания на ски и сноуборд.
Ако сте любител на ски бягането - имате 35 километра писти на разположение!

Хотел Флора е разположен в централната част на Боровец, на не повече от 100 метра от централната стания на кабинков лифт Ястребец и от седалковите лифтове Мартинови бараки и Ситняково експерс.